حمل و نقل حیوانات خانگی
2024-12-17
بیمه حمل و نقل کالا چیست
2024-12-28

بهترین روش های بارگیری

بهترین روش های بارگیری | شرکت حمل و نقل بین المللی هژیر راه

بهترین روش های بارگیری کالا یکی از مهمترین دغدغه های تجار و بازرگانان است که به روش های مختلف انجام می‌شود. تخلیه و بارگیری کالا شامل قوانین و مقرراتی است که مراحل ترخیص کالا از گمرک تا مراحل پایانی تخلیه و بارگیری کالا را شامل می‌شود.این فرایند کاملا سازماندهی شده انجام میشود و تمامی افراد موظف هستند علاوه بر رعایت مقررات و قوانین تمامی دقت خود را در این مهم به کار گیرند

 روش های بارگیری و تخلیه کالا

روش های بارگیری و تخلیه کالا فرآیندیست که طی آن یک محموله از یک منبع خاص به یک مقصد خاص منتقل می‌شود، فرآیند بارگیری و تخلیه را می‌نامیم. این فرآیند ممکن است بین چندین مکان انجام شود. و به طور کلی هیچ تفاوتی در قوانین آن وجود ندارد.تخلیه و بارگیری کالا عملیاتی است که توسط ابزار و ماشین آلات خاصی انجام می‌شود. و نیروی انسانی نیز در این فرآیند دخالت دارد. همچنین انتخاب روش بارگیری و تخلیه کالا به دلیل حفظ سلامت و کیفیت بار بسیار مهم است.

تحویل درب کارخانه / نوع E

در قراردادهای Ex Work کالا در مبدا کارخانه به مشتری تحویل داده می‌شود. مسئولیت و هزینه حمل کالا از کارخانه تا ترمینال، بندر یا فرودگاه به عهده مشتری می‌باشد.

تحویل در ترمینال بدون پرداخت هزینه / نوع F

قراردادهای نوع F چندین روش مختلف دارند (FCA، FAS، FOB). به عبارت دیگر، در روش گروه F، فروشنده یا تولیدکننده کالا ممکن است وظیفه حمل و تحویل کالا به پایانه یا در مواردی در داخل وسیله حمل و نقل (کشتی، کامیون، هواپیما) را بر عهده بگیرد. اما هزینه ارسال و مسئولیت آن (بیمه) به عهده خریدار می‌باشد.

تحویل در ترمینال با پرداخت هزینه
در روش گروه C

فروشنده به جای تحویل درب کارخانه، کالا را در محل مبدا یعنی ترمینال، فرودگاه یا بندر به مشتری تحویل می‌دهد.

در اینجا هزینه بارگیری در ترمینال فقط بر عهده فروشنده خواهد بود.قراردادهای نوع C در حالت های مختلف منعقد می‌شوند. در یک مورد ممکن است محموله در بندر و در کنار کشتی به فروشنده تحویل داده شود.

تحویل کالا در مقصد / نوع D

قرارداد نوع D نیز بر اساس توافق خریدار و فروشنده اشکال مختلفی دارد. در این نوع قراردادها برخلاف سه گروه قبلی، خریدار کالا را در کشور مقصد تحویل

بارگیری و تخلیه کالا چگونه انجام می‌شود؟

برای بارگیری و تخلیه کالا و همچنین ترخیص کالا از گمرک راه های مختلفی وجود دارد. بازرگانان بر اساس نوع بار می‌توانند بهترین نوع ترانزیت (زمینی، دریایی و هوایی) را برای بارگیری و تخلیه کالا انتخاب کنند.همانطور که گفتیم تخلیه و بارگیری کالا به سه صورت زمینی، دریایی و هوایی انجام می‌شود و حمل و نقل زمینی نیز به دو صورت ریلی و جاده ای انجام می‌شود.

به روش دریایی

این روش یکی از پرهزینه ترین و پیچیده‌ترین روش های ترخیص کالا از گمرک می‌باشد و در روش دریایی عموماً کالاهای حجیم و سنگین یا به صورت فله یا بسته‌بندی بارگیری می‌شوند. در روش دریایی بارگیری و ترخیص کالا از گمرک عموماً در دو مرحله انجام می‌شود.یعنی بار ابتدا توسط کامیون از کارخانه به مقصد گمرک بارگیری می‌شود. و سپس توسط کشتی در گمرک بارگیری می‌شود. کراس استفینگ یکی از روش های حمل و نقل دریایی است که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.بیشتر کالاها از طریق دریا حمل می‌شود که یک سوم آن را فرآورده های نفتی، یک سوم آن را کالاهای فله و خشک و بقیه را کالاهای غیر فله تشکیل می‌دهند.

بسته بندی و ارسال عمده

به طور کلی، بیشتر محموله های حمل شده با کشتی یا بسته‌بندی می‌شوند یا بارگیری می‌شوند و به صورت فله حمل می‌شوند.آنها عمدتاً به صورت ظروف، پالت، بشکه، بسته‌بندی و عدل هستند. چنین بارهایی توسط جرثقیل در اسکله و کشتی بارگیری و تخلیه می‌شوند.از سوی دیگر تخلیه و بارگیری محصولات صادراتی مانند غلات و برخی موادی که با کشتی جابه جا می‌شوند، نیازی به بسته‌بندی و قرار دادن آنها در ظرف نیست. بنابراین به صورت عمده بارگیری میشود

به روش هوایی

بارگیری و تخلیه کالا به صورت هوایی یکی از ایمن ترین و سریع ترین روش هاست. و عواملی مانند نوع کالا و وزن آن بسیار مهم است. خدمات حمل و نقل هوایی در دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است. و این خدمات شامل چارتر پرواز باربری، اجاره هواپیما، صادرات و واردات کالا، وسایل شخصی، بار نمایشگاهی، ترانشیپ و … می‌باشد.

به روش زمینی

این روش یکی از محبوب ترین و رایج ترین روش ها در سطح داخلی و بین المللی می‌باشد. در این نوع حمل و نقل، شرایط آب و هوایی و جاده می‌تواند تاثیر زیادی در سرعت و کیفیت حمل و نقل داشته باشد. در حمل و نقل زمینی خدماتی مانند حمل و نقل درب به درب، ترانزیت، حمل یخچالی و حمل بار ترکیبی توسط گروه های تجاری انجام میشود

قوانین بارگیری و تخلیه کالا چیست

قوانین بارگیری و تخلیه کالا و همچنین ترخیص کالا از گمرک مانند سایر فرآیندها قوانین و مقررات خاص خود را دارد که بر اساس نوع خودرو می‌تواند متفاوت باشد. این قوانین تعیین می‌کند که طرفین در طول هر مرحله از بارگیری چه وظایفی را بر عهده دارند و در مراحل حمل و نقل و ترخیص تا چه اندازه مسئولیت سلامت کالا را بر عهده دارند.هر تخلیه و بارگیری کالا مستلزم صدور بارنامه است و بدون آن امکان پذیر نیست. این بارنامه در واقع نوعی مجوز ترخیص کالا از گمرک است و در صورت عدم وجود چنین رویه ای، ترخیص کالا با مشکل مواجه می‌شود.

کالاهای خطرناک چگونه بارگیری و تخلیه می‌شوند؟

کالاهای خطرناک آنهایی هستند که عموماً باعث آسیب می‌شوند. مواد سمی، رادیواکتیو، خود اشتعال زا و همچنین کالاهایی که خطر مسمومیت و مرگ انسان و حیوانات را به همراه دارند جزء کالاهای خطرناک طبقه بندی می‌شوند که باید بررسی و نظارت شوند.کالاهای خطرناک باید به طور مناسب و ایمن بسته‌بندی و تخلیه و به گونه ای بارگیری شوند که در اثر جابجایی یا جابجایی واژگون نشوند و همچنین محکم در جای خود قرار گیرند. هنگامی که این محموله ها به مقصد می‌رسند، باید در اسرع وقت با احتیاط تخلیه شوند و تمام سطوح حامل این مواد باید به دقت تمیز شوند..

اطلاعات لازم به درج روی کالا های خطرناک
  • نام کامل محصول
  • کلاس ریسک
  • انواع ریسک
  • کد سازمان ملل متحد UN
  • شماره دسته در جدول RID
  • مهر حروف اضافه
  • شماره کد خطر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *