بهترین روش های بارگیری
2024-12-17تفاوت دموراژ و دیتنشن
2024-12-28بیمه حمل و نقل کالا چیست | شرکت حمل و نقل بین المللی هژیر راه
یکی از مهم ترین تعاریف در زمینه بیمه های حمل و نقل کالا این است که تجارت های بین المللی همواره با ریسک ها و خطرات بیشتری همراه هستند. برای جبران خسارت های احتمالی ناشی از حمل و نقل بین المللی بیمه های خاصی تعریف شده اند که فشارهای مالی را از روی دوش تاجران و کسب وکارها برمی دارند. درواقع ریسک ها و خطرات ناشی از حمل و نقل بین المللی را می توان به راحتی با بیمه کردن کالاها کاهش داد. این امر در دنیای امروز که بر پایه روابط گسترده و فرامرزی بنا شده است، اهمیت دوچندانی پیدا می کند.با استفاده از بیمه باربری ریسک تجارتها، فعالیتها و حملونقلهای بینالمللی تا حد قابلتوجهی کاهش پیدا میکند.
آشنایی با انواع بیمه حمل و نقل بین المللی کالا
در تعریف حمل و نقل بین المللی
باید بگوییم به حمل هر نوع کالا یا محمولهای که از یک کشور به کشور دیگر انجام میشود، حمل و نقل بین المللی میگویند. حمل محمولهها یا بارها با چندین روش حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی، حمل و نقل زمینی و حمل و نقل بار با قطار انجام میشود.
بیمه حمل و نقل هوایی؛
بیمه حمل و نقل هوایی خسارتهای وارد بر کالا در روش حمل هوایی را پوشش میدهد. این پوششها بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی است و شرکت بیمه در مقابل دریافت حق بیمه به جبران خسارتهای وارد بر کالا حین حمل و نقل میپردازد.
مرسولات هوایی معمولا بهازای هر کیلوگرم یک مبلغ مشخصی بیمه میشوند و چنانچه این میزان پوشش برای محموله کافی نباشد، باید بیمهنامه جداگانهای متناسب با ارزش کالا خریداری شود. معمولا برای حمل بار از دبی از روشهای حملونقل هوایی یا دریایی استفاده میشود که
آشنایی با انواع بیمه حمل و نقل بین المللی
در تعریف حمل و نقل بین المللی باید بگوییم به حمل هر نوع کالا یا محمولهای که از یک کشور به کشور دیگر انجام میشود، حمل و نقل بین المللی میگویند. حمل محمولهها یا بارها با چندین روش حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی، حمل و نقل زمینی و حمل و نقل بار با قطار انجام میشود. بیمه هرکدام از این روشها باتوجهبه شرایط خاص آنها تعریف میشود که در ادامه به بررسی انواع بیمه حمل و نقل بین المللی میپردازیم:
بیمه حمل و نقل دریایی
در گذشته بیمه حمل و نقل دریایی بیشتر از هرچیز برای پوشش خطرات ناشی از دزدان دریایی و آتشسوزی استفاده میشد
؛ اما امروزه تصادف کشتیها، آتشسوزی در دریا و ریختن کالاها در دریا برای نجات کشتی از جمله خطرات بالقوهای است که محمولههای دریایی را تهدید میکند. ازآنجاییکه حمل و نقل دریایی مانند حمل و نقل بین المللی به آفریقای جنوبی زمان بیشتری طول میکشد، مدت اعتبار بیمهنامه از زمان تحویل کالا به مقصد تا ۶۰ روز است.
بیمه حمل و نقل زمینی؛ رایجترین نوع بیمه باربری
حمل و نقل زمینی نیز خطرات و ریسکهای خاص خود را دارد.
بیمه حمل و نقل زمینی خسارتهای ناشی از خطراتی مانند
آتشسوزی
سرقت
تصادف، چپ شدن، تحویل ندادن کالا یا بروز هرگونه حادثهای حین حمل و باربری را جبران میکند. اعتبار بیمهنامه از زمان تحویل کالا به شرکت حمل و نقل شروع شده و تا رسیدن به مقصد ادامه دارد.
چنانچه ظرف ۸ روز صاحب محموله اقدام به دریافت آن نکند، اعتبار بیمه نامه حمل کالا منقضی خواهد شد.